Lost your password?
  • narrow screen resolution
  • wide screen resolution
  • fluid screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cingkrik Nederland

Gebruikers Gedeelte

Pencak Silat

Indonesische Zelfverdedigingskunst

Pencak Silat is een alles omvattende krijgskunst uit Indonesie en is een vorm van zelfverdediging.

Traditioneel is Pencak Silat een onderdeel van de opvoeding en was het voor jongens een voorbereiding op het volwassen worden. Het is nu een van de weinig overgebleven complete krijgskunsten.

Zelfkennis, discipline, integriteit, verantwoordelijkheid, loyaliteit en samenwerking zijn enkele kernpunten die in de Pencak Silat centraal staan en die beoefenaars mee zal worden gegeven.

Pencak Silat kan aan iedereen onderwezen worden; mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden en is in principe ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking. Pencak Silat bestaat uit natuurlijke bewegingen en lessen worden aangepast op niveau. Door het beoefenen van Pencak Silat kun je concreet werken aan het verbeteren van je fysieke en mentale conditie.

Of je Pencak Silat nu wenst te beoefenen vanuit het sportieve element, de esthetische schoonheid van de bewegingen of voor de zelfverdediging, Pencak Silat is zo divers dat een ieder wel een aspect kan vinden dat hem of haar aanspreekt. De meeste scholen verenigen het sportieve- & artistieke aspekt met de verdedigingskunst.

Vier aspekten van Pencak Silat:

Kebatinan  - mentaal/spiritueel
Seni - cultureel/kunst
Bela Diri - zelfverdediging
Wiralaga - fysieke conditie