Lost your password?
  • narrow screen resolution
  • wide screen resolution
  • fluid screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cingkrik Nederland

Gebruikers Gedeelte
Trainingen

Training

De trainingen zijn verschild van aard per afdeling. Zij worden gegeven door ervaren leraren (pelati) en een ieder heeft zijn eigen unieke manier van lesgeven. Wat de afdelingen verbind is de stijl Cingkrik. De verschillende technieken die onderwezen worden bij een bepaalde afdeling zullen in meer of mindere mate dan ook bij andere afdelingen terug te vinden zijn. (Je kunt dus eigenlijk altijd wanneer je een keer in de buurt bent van een andere afdeling mee trainen.)

De mate waarin de verschillende aspekten van pencak silat; kebatinan, seni, bela diri en wiralaga zullen worden onderwezen zal dus per afdeling verschillen. Maar een algemene training zal altijd bestaan uit een moment waarop de training geopend en gesloten word (concentratie en de groet), een korte warming-up en conditietraining. De nadruk zal daarna per les verschillen maar liggen op demonstratie technieken, gevechts- en/of wapentraining.

Proefles

Mocht je interesse hebben in pencak silat (en dat heb je, anders las je dit niet..:-) ) en zou je er meer van willen weten dan nodigen we je van harte uit voor een gratis proefles. Uiteraard ben je ook welkom als je gewoon een keer wilt komen kijken, maar wanneer je meedoet ervaar je beter of pencak silat een sport is die je vaker zou willen beoefenen. Vaak komen nieuwe mensen de eerste keer met iemand mee, maar wanneer je zelf voor de eerste keer komt mag je ook iemand meenemen, bv je ouders.

Kijk bij de diverse afdelingen voor de verschillende dagen en tijden. (Omdat een een les incidenteel weleens uitvalt raad ik je aan om even te bellen naar het afdelingshoofd.) 

Kosten

Omdat iedere afdeling zelf zijn accomodatie kiest en er momenteel nog geen officiële overkoepelende stichting bestaat , zijn de kosten en wijze van betalen verschillend per afdeling. Kijk op de betreffende afdelingspagina's voor meer informatie hierover.

Overigens krijgt een ieder die lid een account op deze website waarmee toegang verkregen word tot lesmateriaal dat word behandeld in de lessen. Mocht je lid zijn en toegang wensen neem dan even contact op met de webmaster (onderin via contact).

Kleding

Voor een training is in principe elke sportieve kleding gepast, maar lange mouwen en een lange broek zijn aan te raden. Verder beoefen je Pencak Silat op blote voeten en om een eenheid te creëren is een minimale vereiste dat je kleding zwart is. Wanneer je wat gevorderd bent en zeker weet dat je voor langere tijd zal mee zal trainen word het op prijs gesteld dat je pak aanschaft. De prijs van zo'n pak ligt rond de €40.

Voor degene die demonstratie geeft of wedstrijden gaat doen is een pak verplicht.